top of page
A3509D35-5488-48D1-9169-80A4FAD90676.heic

Grondwerk

Verbeter je relatie

Heb je geen idee waarom jouw paard ontploft?

Wil je sterker in je schoenen staan en/of een fijne band creëren? Dat is echt mogelijk!

 

Je kunt een hoop zien aan een paard. Tenminste, als je weet hoe en waar je moet kijken. De signalen die jouw paard je geeft en leren hoe een paard laat zien wat hij of zij bedoelt, zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen in allerlei situaties!

Nieuwsgierig? Lees meer hieronder

Is het herkenbaar?

Jouw paard loopt door jou heen en/of vindt dingen spannend

Jouw paard ontploft en je weet niet waardoor het komt

Je wilt jullie band verbeteren maar weet niet waar je moet beginnen

Je wilt (kunnen) longeren,

of met vrijheidsdressuur beginnen  

Staat jouw probleem er niet tussen en twijfel je of ik jou kan helpen?

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Waar beginnen we?

E140C108-6676-4410-A10F-C61C1DB27CCF.jpeg

1

Kennismaken en voorbereiden

Als jij een goede band wilt met jouw paard is een heldere communicatie tussen jullie van belang. Het is fijn om van te voren te bespreken wat je wilt bereiken met jouw paard, zodat we samen naar dat doel kunnen toe werken.

2

Signalen

Door je de beginselen van grondwerk te leren weet je de signalen te herkennen van jouw paard. Dit geeft ons namelijk veel informatie over het paard en de situatie(s). Je leert dat jouw lichaamstaal en energie invloed (kunnen) hebben en hoe je jouw paard (en jezelf) het beste kunt begeleiden.

3

Opties

Grondwerkles is er om de dagelijkse omgang met jouw paard makkelijker te maken en jouw paard beter te leren kennen. Er zijn verschillende opties om jouw les vorm te geven zoals: Schrik-en obstakeltraining, longeertraining of vrijheidsdressuur

Na de training

(Zelf)vertrouwen

Je kunt jezelf en jouw paard vertrouwen omdat jullie communicatie is verbetert

Leiderschap

Plezier

Grondwerk is voor jou de basis voor alles, je haalt er veel plezier uit omdat je nu weet waar en hoe je moet kijken naar jouw paard

Je kunt beter leiderschap tonen op een vriendelijke manier en je weet
nu op welke manier jouw
lichaamstaal invloed heeft

Mogelijkheden

Verdieping

Als je merkt dat jouw paard ontploft maar je geen idee hebt waar het vandaan komt leidt dat snel tot frustratie.

Paarden vertellen ons een hele boel, aan ons de taak om het te zien en op de juiste manier  te lezen! 

Schrik-en obstakeltraining

Wil jij leren hoe je beter om kunt gaan met spannende situaties? Of jouw paard minder angstig maken?Deze training is bedoeld om het paard in veilige banen te leiden en te leren om de ontspanning te zoeken in de voor hem/haar spannende situaties.

Longeren
(dubbele lijnen)

Je paard ook eens onbelast trainen? Of ervaar je problemen?​ Ik ga je helpen om het longeren aan de enkele longe en/of de dubbele longe onder de knie te krijgen. Een fijne manier om je paard eens op een andere manier beweging te geven.

Vrijheidsdressuur

 Je wilt graag jouw paard oefeningen aanleren. Vrijheidsdressuur is voor mij een super groot onderdeel waardoor de relatie tot mijn shetlander beter werd. Hieronder staat een filmpje van ons

Vrijheidsdressuur, wat is dat?

Kijk mee en zie onze manier van communiceren!

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt een sessie?

Wat is grondwerk precies?

Help je ook met oefeningen?

30 minuten (wekelijkse afspraak) of 60 minuten.  Ik raad altijd aan om een traject te boeken omdat het vaak even duurt voordat er een nieuwe werkwijze ontstaat. Daarnaast wil ik jou wel genoeg ruimte geven om vragen te stellen voor, tijdens en na de sessies. Kies je voor het traject, kun je daarom vragen en filmpjes insturen tussendoor

Grondwerk is in principe alles wat je op de grond doet. Veel dus, want we staan vaker naast ons paard dan dat we erop zitten. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om hier meer mensen bewust van te maken.

Ik help je niet met dressuurmatige oefeningen. Ik ben er voor jou als je meer wilt leren over de manier waarop paarden met ons communiceren en hoe je leiderschap op een positieve manier kunt inzetten.

Toen ik starte met grondwerk..

Wist ik niet waar ik moest beginnen. Ik begon met vrijheidsdressuur omdat ik het leuk vond om wat aan te leren. Totdat ik een opleiding ging volgen als gedragsinstructeur. Er ging opnieuw een wereld voor mij open.

 

Misschien weet jij nu niet waar je moet beginnen, of je bent juist al heel enthousiast bezig, maar loop je nu vast. Er zijn zo veel verschillende manieren om grondwerk in te zetten. Ik help je heel graag!

DSC_9014.jpg

Tarieven

Voor een goed resultaat is het van belang om de werkwijze aan te pakken. Daardoor doorbreken we patronen. Het is belangrijk om te weten dat er geen quick-fix bestaat. Ik raad je daarom aan om minimaal 3 lessen te boeken zodat je écht verder kunt. 

We plannen altijd eerst een gratis en vrijblijvende kennismaking in 

DSC_9109_edited.jpg

Losse sessie

 •  Gratis kennismaking

 • 1 uur training

 • Gebruik van mijn materiaal

 •  Na de sessie betalen

75,-

DSC_9108.jpg

Traject

 •  Gratis kennismaking

 • Gebruik van mijn materiaal

 • 3 uur training

 • Whatsapp hulplijn 

 • Korting

 •  Vooraf betalen

211,-

DSC_9109_edited.jpg

Strippenkaart

 •  Gratis kennismaking

 • 8x 30 min training

 • whatsapp hulplijn

 • Gebruik van mijn materiaal

 • Vooraf betalen

272,-

Boek een kennismaking

Wil je bellen om (vrijblijvend) kennis te maken? Een afspraak maken via de telefoon? Of even wat vragen stellen? Dat kan!

bottom of page